31 juli 2006

Afsked og ankomst til Island
"I think it´s fantastic that you´re excited to come to our wet, volcanic island in the middle of the atlantic ocean," skrev min islandske buddy (på Reykjavik University, som på min skole, CBS, har de en såkaldt buddy ordning, hvor en indfødt skal hjælpe én med diverse praktiske ting), der skulle hente mig i lufthavnen i går eftermiddag. Og ja, jeg var meget spændt og glædede mig meget, men var samtidig også lidt nervøs for, at jeg skulle have herhen til denne "våde, vulkaniske ø midt i Atlanterhavet". Da flyet lettede havde jeg så mange kriller i maven og tænkte, at nu var det det! Skulle omsider herop efter så lang tid, hvor jeg havde gået og glædet mig og derfor kunne jeg heller ikke helt forstå, at min morfar på vej til lufthavnen snakkede om at jeg skulle til Island - jeg havde det stadig lidt underligt i kroppen efter festen aftenen forinden og synes derfor at den snak var komplet urealistisk! Jeg tror ikke jeg rigtig var i stand til opfatte, at jeg skulle være væk i et halvt år, og det har jeg måske stadigvæk ikke...
Men altså afsted kom jeg. Det var ret rørende/sørgelige/ængstelige følelser jeg oplevede i lufthavnen. Det hjalp og gjorde mig meget glad, at mine veninder Ida og Klara kom og sagde farvel og stod fint og vinkede med det islandske flag, da vi mistede øjenkontakten for sidste gang. Jeg tror dog, at det, at jeg skulle afsted sammen med en anden, hjalp meget på min nervøsitet. Det er rart at have en at dele sine oplevelser med,
hyggeligt at lave mad sammen og så er man ikke alene om at ordne alt det praktiske. Det er jeg virkelig glad for, da Reykjavik ikke er en by med meget gang i og her dyrt (læs = ufatteligt dyrt), så det er ikke fordi, der sidder 100 mennesker på en café, som man lige kan komme i snak med. Det er dyrt at gå ud, så vi har kun spist hjemme indtil videre, for man lærer virkelig at spare heroppe. Jeg får ret ondt i pengepungen ved at kigge på priser selv i det billigste supermarked, der svarer til Netto derhjemme, og da jeg ikke har så mange penge til rådighed, har jeg derfor også besluttet mig for at finde et arbejde et eller andet sted. Har læst, at det er ret nemt, da arbejdsløshed stort set ikke eksisterer heroppe, så det gør det jo ret nemt.

Vi har fået et ret godt sted til at starte med. Vi bor lige i midten af byen og i en ret hyggelig lejlighed. Vi skal dog kun bo her i tre uger og efter det flytter vi, for mit vedkommende, til et ukendt sted, men det håber jeg at få ordnet i løbet af de næste dage. Der er jo en masse praktiske ting, vi skal have ordnet, men det er ikke så forfærdeligt svært, da vores skole og generelt det hele er meget studievenligt (selvfølgelig undtagen priserne. (Jeg håber, at de studerende her får meget i støtte.)).

I går blev vi så kørt fra lufthavnen direkte til vores lejlighed af min buddy, hvilket var utroligt rart. Jeg har været ret heldig med ham, fordi han snakker meget, ved alt om lidt, og er parat til at hjælpe os med det hele. Da han havde hjulpet os med alle vores spørgsmål osv., tog Anastassia og jeg til koncert med Sigur Rós i en park ikke så langt fra hvor vi bor. Én ting, som jeg burde have vidst, er, at islændinge altid er forsinkede, selvom det ligner de nordiske lande på så mange andre punkter. Men vi kom i hvert fald op til koncerten på præcis det tidspunkt, vi havde fået at vide, at de spillede og så ventede vi ellers bare i 1 time før opvarmningsbandet kom på og mere end en ½ time mellem opvarmningsbandet og Sigur Rós. Så da de kom på havde vi altså ventet i 2½ timer. Vi hørte derfor kun ca. 20 min. koncerten, da vi ikke orkede at stå mere. Det var ret koldt, så vi frøs også ret meget. Her minder vejret om DK i slutningen af september. Det skifter faktisk hele tiden mellem 10-15 grader og i solen kan det måske snige sig op på 17-20 grader. Men lige i går var det ret koldt, da det har været gråvejr både i går og i dag. Her til aften har det dog klaret op, og min buddy, Gudmundur Axel eller bare Gaxel, siger at det næsten er "bulletproof", at det bliver sommervejr i morgen. Det krydser jeg fingre for! På trods af vejret og den smule vi hørte var koncerten god, og vi kunne også høre dem fra lejligheden, selvom vi gik fra koncerten. Det var ret specielt at gå gennem Reykjaviks gader og falde i søvn til lyden af musik spillet af selveste Sigur Rós i Island. En rigtig god måde at få en oplevelse af den ægte islandske atmosfære, som de jo er jo ret meget influeret af.

Ellers har jeg ikke fået set så meget endnu. Jeg venter til, at min veninde Sussi kommer og besøger mig i fem dage på torsdag. Så skal vi ud til Den Blå Lagune, se på hvaler og hvad vi nu ellers finder på og har råd til! Jeg glæder mig til, at du kommer Susser! :-D

Jeg er træt, så jeg vil smutte til køjs. Kan faktisk først mærke nu, at jeg er træt, selvom at kl. er halv et. Det er nemlig stadig ret lyst udenfor, og det gør at man ikke bliver træt længe.. Men nu vil jeg stoppe.

Godnat! Håber alt er vel i DK!

1 Comments:

At 09:01, Anonymous Ida aka. Søren said...

Hej lille søde dreng!

Godt at høre at du er kommet godt frem deroppe og at du i øvrigt har det dejligt. :)
Jeg kom lige til at tænke på min egen islandske Anna - hun kommer også altid for sent. Den er sikker HVER gang!
Men du ved jo også godt at rigtige mænd altid kommer for sent, så du passer sikkert helt fint ind deroppe!

Håber du har givet din købekælling en god plads midt i sengen. Glem hende nu ikke! Jeg skulle hilse fra hendes veninder.

Vi snakkes ved søde svans...

 

Send en kommentar

<< Home